БЛС: Истината за медиците в Горна Оряховица възтържествува

БЛС: Истината за медиците в Горна Оряховица възтържествува
„Истината все пак възтържествува и каквото и да решат да предприемат лекарите, БЛС ще застане зад тях с всички възможни институционални и юридически действия“, категорично заяви председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският лекарски съюз изрази удовлетворението си от оповестеното решение на Окръжната прокуратура във Велико Търново, че се прекратява разследването срещу лекарите от Горна Оряховица по случая с „бебето от фризера“, предава БГНЕС.

След 2 години и половина разследване прокурорите не са открили данни за престъпление, въпреки шумните арести на четиримата медици и четенето на СРС от трибуната на парламента от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Тогава Етичната комисия, заедно с целия юридически отдел на централата и на регионалната колегия във Велико Търново се зае със случая. Последва целенасочена пресконференция на ръководството на БЛС, в която беше изразена категорична подкрепа за лекарите и остра реакция срещу изнесеното в парламента и поведението на тогавашния министър на здравеопазването д-р Константинов, който се държеше за главата от възмущение и заяви пред журналисти колко много се срамува от колегите си.

Целият Управителен съвет и ръководството на БЛС отново декларират пълната си подкрепа за медиците, предвид изключителния психически и морален тормоз, оказан над тях, предвид тежките професионални и здравословни последици, които те понесоха през целия период на разследването.

„Истината все пак възтържествува и каквото и да решат да предприемат лекарите, БЛС ще застане зад тях с всички възможни институционални и юридически действия“, категорично заяви председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов.

Великотърновската окръжна прокуратура вчера прекрати досъдебното производство срещу лекарите от Горна Оряховица. Скандалът потресе България в края на 2010 година, когато тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов, сега бивш, цитира разговор между лекари от горнооряховската болница, записани със СРС, от парламентарната трибуна.

#Горна оряховица #медици #Цветан Райчинов #Български лекарски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници