Борислав Сарафов: Бюлетините от Костинброд не са били попълнени

Борислав Сарафов: Бюлетините от Костинброд не са били попълнени
"Всички допълнителни бюлетини, които са били необходими, са вземани от този склад в Костинброд, нямало е допълнително допечатване на бюлетини", посочи Борислав Сарафов.
A A+ A++ A

Не е установено някоя бюлетина от иззетите от печатницата в Костинброд да е попълнена за определена партия, обяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов на пресконференция по случая с откритите в печатницата бюлетини.

"Складът в Костинброд, в които се съхранява така наречената макулатура - включваща отпечатаните негодни бюлетини, както и годни, които са в излишък, не е бил заключен и е липсвала част от заключващия механизъм", обясни по-рано Сарафов.

Зам.-главният прокурор прочете част от показания на икономическия директор на "Мултипринт", в които се посочва, че получил обаждане за проблем в "Триадица" и той тръгнал натам.

В показанията му се посочва още, че са били поискани допълнителни бюлетини, защото от ЦИК ги искали като мостри.

На 7 май по телефона му се е обадил служител от София-област и му обяснил, че трябват още 1880 бюлетини. Всички тези бюлетини са взети от помещението с технологичния брак, без да бъдат пускани машините за допечатване.

В показанията на Йордан Бончев, собственик на "Мултипринт", се посочва:

"Не сме броили бракуваните бюлетини. В нашия склад са останали само бракувани бюлетини".

"Всички допълнителни бюлетини, които са били необходими, са вземани от този склад в Костинброд, нямало е допълнително допечатване на бюлетини", посочи Сарафов.

#Борислав Сарафов #прокуратура #Сотир Цацаров #бюлетини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници