Прокурори в анонимно писмо: Нищо в костинбродския случай не е вярно

Прокурори в анонимно писмо: Нищо в костинбродския случай не е вярно
A A+ A++ A

Писмо, в което се заявява, че прокуратурата е била употребена от „политико-олигархичната прослойка“ във връзка с откритите 350 000 бюлетини в Костинброд, е получено в редакциите на няколко български медии.

Не е ясно дали Борислав Сарафов, който е посочен като подател, е автор на писмото, посочва „Стандарт“.

Мейлът е изпратен от адрес borislav.sarafov@abv.bg, съобщи „Фокус“.

Още в началото на текста се прави уточнение, че зад него стоят „група достойни прокурори, на които им писна да бъдат използвани“.

„Нищо в костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броят на бюлетините“, се обяснява в писмото.

„Правим това, защото сме притискани да мълчим, заплашвани дори с физическа саморазправа“, се казва още в мейла.

„От години българската прокуратура се използва като боксова круша, удобен виновник, репресивна томахавка за разчистване на политически сметки. На тези избори обаче чашата преля, помията замириса много и вместо като арбитър, българската прокуратура зае ролята на съдник, изпълнител, лакей на политико-олигархичната прослойка. Прокуратурата стана фактор в решаването на изборите“, пише в писмото.

Към текста има прикачени копия от четири документа.

Първият представлява сигналът на бившия депутат от левицата Мая Манолова до главния прокурор Сотир Цацаров от 10 май, според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите“.

Вторият съдържа обясненията на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров относно броя на отпечатаните бюлетини.

Третият е постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС да извърши проверка в печатницата на „Мултипринт“ в Костинброд.

Четвъртият е отново сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване“ Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов.

Прикачени са общо четири файла – факсимилета от два сигнала за готвени манипулации на парламентарния вот, подписани от Мая Манолова от БСП, постановление за образуване на разследване за престъпление по служба, както и снети на 10 май обяснения от Йордан Бончев за това, че намерените бюлетини са технологичен брак.

В текста на самото писмо никъде не се споменава за откритите 350 000 фалшиви бюлетини.

По-късно днес се очаква главният прокурор Сотир Цацаров, главен прокурор на България, да даде пресконференция, в която да предостави информация за случая в Костинброд.

#Ивайло Филипов #Йордан Бончев #Мая Манолова #Сотир Цацаров #избори #Костинброд #печатница #бюлетини #Борислав Сарафов #Валери Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници