Ген. Филип Брийдлав е новият върховен главнокомандващ силите на НАТО

Ген. Филип Брийдлав е новият върховен главнокомандващ силите на НАТО
Брийдлав заяви по време на церемонията, че негови приоритети ще са гарантирането на сплотеността на 28-те страни членки и успехът на мисията на алианса в Афганистан в края на 2014 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американският генерал Филип Брийдлав пое поста върховен главнокомандващ силите на НАТО, предаде АФП.

57-годишният генерал Брийдлав заема място на своя сънародник Джеймс Ставридис. Церемонията по предаването на поста в щабквартирата на НАТО в белгийския град Монс беше ръководена от генералния секретар Андерс Фог Расмусен.

Брийдлав заяви по време на церемонията, че негови приоритети ще са гарантирането на сплотеността на 28-те страни членки и успехът на мисията на алианса в Афганистан в края на 2014 г.

Той е прекарал близо една трета от кариерата си във ВВС на САЩ, беше назначен от американската администрация в края на март, след като бившият командващ силите на НАТО в Афганистан генерал Джон Алън отказа да оглави НАТО.

Американският министър на отбраната Чък Хейгъл изтъкна, че генерал Брийдлав е бил номиниран от президента Барак Обама, тъй като държавният глава вярва в неговия безпрецедентен професионализъм.

#НАТО #Джеймс Ставридис #Андерс Фог Расмусен #Джон Алън #ВВС #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници