Не пазарувайте на гладен стомах!

Не пазарувайте на гладен стомах!
A A+ A++ A

Ходенето по магазините на празен стомах не е добра идея, особено ако сте тръгнали да купувате хранителни продукти, показва ново проучване.

За гладните купувачи калоричните храни могат да са още по съблазнителни от обикновено. В експеримента участвали 68 доброволци, които отишли в лабораторията на гладен стомах. На половината от тях било предложено да изядат колкото искат бисквити, а на другата половина не било позволено да ядат.

При втория етап от изследването двете групи отишли в магазин. Били предложени на вниманието им редица храни с високо съдържание на калории като сладки, солени закуски, преработени меса и нискокалорични продукти като плодове, зеленчуци и пиле.

Участниците, които били гладни, купили почти шест пъти по-калорична храна от доброволците, които пазарували непосредствено след храненето.

Изследването показва още, че в интервала между 16:00 и 19:00 часа се пазаруват най-нездравословни храни, когато хората обикновено приключват работа и се прибират, за да сготвят вкусна вечеря след дългия работен ден без минутка време за хапване. /БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници