Кирил Сакскобургготски: България може да е мост към пазарите на Турция и Централна Азия

Кирил Сакскобургготски: България може да е мост към пазарите на Турция и Централна Азия
Днес България изпъква като страна не само в добро финансово състояние, но и с квалифицирана, трудолюбива, владееща чужди езици работна ръка, смята Сакскобургготски. Снимка: "Мениджър"
A A+ A++ A

България печели внимание в европейски мащаб, коментира финансистът Кирил Сакскобургготски от студиото на Bloomberg в Лондон в специално интервю за Bulgaria On Air.

"През последните няколко години кризата измести центъра на тежестта към страни с нисък дълг и финансова дисциплина, каквато България успява да поддържа", обяснява Сакскобургготски, който заема ръководна позиция в базираната в Лондон компания за управление на активи GLG Partners.

Днес България изпъква като страна не само в добро финансово състояние, но и с квалифицирана, трудолюбива, владееща чужди езици работна ръка, смята Сакскобургготски. Основният проблем на страната, и това, по което трябва да работи всяко следващо правителство, е разпознаваемостта й в международен план.

"Друго предимство, което има България и което Европа още не е напълно осъзнала, е близостта до Турция, и важността на Турция за пазарите в Централна Азия. България би могла да се превърне в моста на Европа към тези пазари", смята принц Кирил.

Кирил Сакскобургготски (роден през 1964) е вторият син на последния български цар и бивш министър-председател Симеон Сакскобургготски. Завършил е теоретична и квантова физика в Принстън, след това специализира финанси и близо десетилетие работи за Lehman Brothers в Ню Йорк и Лондон.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници