Израел потвърждава заключения на българското разследване на атентата в Бургас

Израел потвърждава заключения на българското разследване на атентата в Бургас
При атентата на 18 юли на летище "Сарафово" в Бургас загинаха петима туристи и българският шофьор на автобуса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Досегашните заключения от българското разследване на миналогодишния атентат на летище Бургас съвпадат с израелските", обяви посланикът на Израел в България Шаул Камиса-Раз пред БНР.

„България направи много важни стъпки: първо, достигането до много категорични, ясни данни относно конкретните извършители на това нападение, но разбира се, и достигането до извода, че "Хизбула" е организацията, която изпрати тези терористи", каза израелският дипломат.

„Ние доказахме в Израел, че и иранците са свързани с това нападение също така. Доколкото знам, следствието в България не е приключило. То продължава и вярвам, че не е далеч денят, в който следствените действия ще прераснат в съдебен процес", посочи Шаул Камиса-Раз.

Дипломатът изрази надежда, че следващото българско правителство, което трябва да бъде съставено след утрешните избори, ще работи за включване на организацията "Хизбула" в списъка на ЕС с терористични организации.

При атентата на 18 юли на летище "Сарафово" в Бургас терорист-камикадзе взриви автобус с израелски туристи, при което бяха убити шестима души – петима туристи и българският шофьор на автобуса.

#Бургас #атентат #"Сарафово" #"Хизбула" #Израел #България #Шаул Камиса-Раз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници