Задържаха Драгановеца, издирван с Европейска заповед за арест

Задържаха Драгановеца, издирван с Европейска заповед за арест
Драгановеца е издирван за организиран от него трафик на 4 килограма хероин през септември 2011 г. Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

47-годишен мъж, издирван с Европейска заповед за арест, е задържан при спецакция, съобщиха от МВР.

Служители на ГД "Национална полиция" и ГД "Борба с организираната престъпност" задържаха 47-годишния перничанин С.К., по прякор Драгановеца.

Операцията е във връзка с издадена на 19 март т.г. Европейска заповед за арест от районния съд в Гьотинген, Германия за организиран от него трафик на 4 килограма хероин през септември 2011 г.

Тогава, при съвместна полицейска операция на ГДБОП и Федералната криминална служба, в района на Гьотинген бе задържан българинът Н.К. /53 г./, криминално проявен и осъждан за наркотични вещества.

Той играел ролята на куриер на дрогата. Заедно с него бяха задържани и двама чужди граждани - получатели на стоката.

При претърсване на автомобила, управляван от Н.К., в специално изграден тайник в акумулатора, бяха открити 4 килограма хероин.

В резултат на съвместното разследване бе установено, че организатор на групата, която пренасяла наркотиците от Турция през България за Германия, е Драгановеца - криминално проявен и осъждан за трафик на наркотици, изнудване, притежаване на незаконно оръжие и други престъпления.

В хода на работата на 26 ноември 2012 г. на територията Перник бе проведена полицейска операция от служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП.

Тогава бяха задържани Драгановеца и Д.Д. /44 г./, по прякор Котарака, от Добрич, също криминално проявен.

В автомобила на Котарака, паркиран в дома на Драгановеца, в специално изграден тайник, обшит с олово, бяха открити 70 пакета с кафяво прахообразно вещество, реагиращо на хероин, и с общо тегло от около 36.5 килограма.

Иззети бяха още множество мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, различни суми в български левове, турски лири и евро. По случая бе образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Перник.

Към момента Драгановеца е задържан за срок до 72 часа и е предаден на следствените органи. Предстои съдебно дело за екстрадицията му.

#Драгановеца #Котарака #наркотици #Перник #ГДБОП #България #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници