Ин витрото обедини ислям, православие и католицизъм

Ин витрото обедини ислям, православие и католицизъм
Снимка: fruitoftheword.com
A A+ A++ A

Главното мюфтийство има сходна позиция с православната църква относно разразилия се спор за ин витро процедурите и сурогатното майчинство.

Според исляма ин витрото е разрешено, но само ако е между съпруг и съпруга. Католиците са твърдо против всякакъв вид изкуствено оплождане, а евреите приемат както ин витрото, така и сурогатното майчинство.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи заяви, че не може да приеме, че една жена може да бъде наета или дадена под наем като една кола и след това да бъде изхвърлена някъде, а детето, което ще се роди, да не знае кои ще са му родителите, предаде bTV.
Именно затова ислямът позволява ин витрото, при условие че материалът от мъжа и жената се взема от съпруг и съпруга.

От своя страна в юдаизма най-голямото добро е да правиш деца. Религията абсолютно разрешава ин витрото като начин на зачеване, каза представителят на евреите Роберт Джераси. Той уточни, че износването на едно дете може да става само от неомъжени жени.

„По принцип сурогатното майчинство е разрешено и няма проблеми при нас по този въпрос“, каза Джераси.

Католиците обаче застават на страната на православните християни и мюсюлманите.
„При ин витрото има едно разделяне между съпружеството и родителството. Именно затова то се приема като сурогатното майчинство“, каза отец Петко Вълов, като уточнява, че католиците са твърдо против подобен тип зачеване.

#ин витро #главно мюфтийство #Мустафа Хаджи #католици #православни християни #мюсюлмани #Роберт Джераси #сурогатно майчинство #православна църква

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници