Обама поздрави православните християни с Великден

Обама поздрави православните християни с Великден
Барак Обама. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама поздрави православните християни по света със светлия празник - Великден. Поздравлението е публикувано на сайта на Белия дом.

"Мишел и аз изказваме нашите най-добри пожелания към членовете на православната християнска общност в Америка и по целия свят, тъй като те празнуват Възкресение Христово", се казва в изявлението, предаде БГНЕС.

"За милиони православни християни това е радостен миг. Но той също така ни напомня за жертвата на Христос, за да можем да имаме вечен живот. Решението му да избере любовта вместо омразата; надеждата вместо отчаянието – пример, който ние винаги трябва да се стремим да следваме", се казва в поздравителния адрес на стопанина на Белия дом.

В него също така Обама изразява привързаността си към защитата на всеобщите човешки права, сред които и свободата на вероизповедание.

"Това е особено важно днес, когато членовете на православната общност са изправени пред преследвания и насилие, особено в Близкия Изток и Северна Африка. Векове наред регионът и светът са били обогатявани от приноса на православните общности в страни като Египет, Ливан, Сирия и Ирак", се казва в изявлението на стопанина на Белия дом.

"Като нация, ние потвърждаваме нашия ангажимент за защита на универсалните човешки права, включително свободата на религията", подчертава Обама.

#Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите