Златният ансамбъл с нов триумф в София

Златният ансамбъл с нов триумф в София
Снимка: bTV
A A+ A++ A

Българският национален ансамбъл по художествена гимнастика спечели златните медали в многобоя на Световната купа в София, предаде gong.

Момичетата на Ина Ананиева успяха да преборят изключително силната конкуренция в Арена Армеец и да триумфират. Грациите ни се качиха на най-високото място на почетната стълбичка с общ сбор от 34.900 точки. За трета поредна година ансамбълът на България постига това изключително постижение на Световната купа в София.

За изиграването с пет чифта бухалки гимнастичките ни получиха оценка от 17.550 точки, а за композицията с 3 топки и 2 ленти – 17.350 точки.

Българският ансамбъл в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова обра овациите на публиката в залата.

Златните момичета успяха да победят най-големия си конкурент – Русия. Ансамбълът на Сборная допусна груби грешки и при двете си излизания на килима в първия ден, и заслужено се наредиха трети със сбор от 34.000 точки, а второто място остана за Беларус.

Утре, неделя, навръх Великден, грациите ни ще участват в разпределението на медалите на отделните уреди.

Участие на Световната купа взеха 8 ансамбъла, сред които от големите сили през последните години липсваше единствено Италия.

#Михаела Маевска #Християна Тодорова #Цветелина Стоянова #Ина Ананиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници