Благодатният огън пристига в Пловдив от Йерусалим

Благодатният огън пристига в Пловдив от Йерусалим
Пловдивският митрополит Николай отправи молба към Бог да дари здраве благоденствие, успех и напредък на нашия изстрадал и измъчен народ. Снимка: cross.bg
A A+ A++ A

„В събота се надяваме около 19.00 часа на аерогара Пловдив да кацне самолетът, откъдето цяла България ще получи благодатния пламък на божествената светлина, която снизхожда единствено и само на православния Великден на Божи гроб в Йерусалим“, заяви пловдивският митрополит Николай, предава “Фокус“.

„По решение на Светия синод на Българската православна църква и с благословението на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и тази година, както по традиция вече осъществяваме такова пътуване на Велика събота, съм определен и имам духовната радост и щастие да участвам в службата на Гроба Господен“, добави пловдивският владика.

Молитвата на Божи гроб ще се ръководи от Йерусалимския патриарх Теофил III, като по време на службата Божествената благодат снизхожда над човечеството чрез невеществен огън, който слиза върху Гроба Господен, обясни духовникът.

„Ние палим свещите си от Йерусалимския патриарх и донасяме този свещен пламък за духовна просвета, за да бъде благочестив нашият православен български народ“, каза митрополит Николай.

Той се помоли „с тази светлина да разсеем мрака на неведението, тя да стопли чувствата и да просветли разума на всички за добри дела и богоугоден живот.

Пловдивският митрополит Николай отправи молба към Бог да дари здраве благоденствие, успех и напредък на нашия изстрадал и измъчен народ и допълни, че посланието на днешния Велики четвъртък е за смирение, кротост, великодушие и търпение.

„Това послание е значимо, особено за нашето съвременно човечество и за българите“, допълни митрополит Николай.

#митрополит Николай #Благодатен огън #Велики четвъртък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници