30% повече българи пътуват в чужбина по Великден

30% повече българи пътуват в чужбина по Великден
30% повече българи пътуват в чужбина по Великден. Снимка: fakti.bg
A A+ A++ A

"С близо 30% повече ще бъдат туристите, които ще пътуват в чужбина, спрямо миналата година", заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов за агенция "Фокус".

„Това се дължи главно на дългия уикенд – имаме шест почивни дни, но някои наши сънародници напуснаха страната още в края на миналата седмица, в края на месец април, така че за някои тези шест дни стават десет, и ние имаме един значителен ръст в сравнение с миналата година”, добави той.

"Миналата година Великден беше през април и тогава имахме близо 14% спад на туристите от чужбина и то главно поради рязкото намаляване на туристите от Гърция, тъй като това съвпадна с изборите в Гърция, които бяха много сложни и кризата, която през 2012 г. беше в Гърция”, посочи още Драганов.

„През тази година ние още от самото начало на този дълъг уикенд, включително и вчерашния ден, ние имаме доста по-висок трафик, в сравнение с миналата година по отношение на влизането в страната, по-голямо натоварване – както от Гърция, така и от Румъния, така и от другите съседни страни и очакваме тази тенденция да се запази и за Великденските дни”, отбеляза той.

#Гърция #Великден #Румен Драганов #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници