ЕК отново отказа да коментира скандала с подслушването

ЕК отново отказа да коментира скандала с подслушването
Марк Грей. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Европейската комисия следи внимателно развитието на събитията в България, заяви говорителят на Комисията Марк Грей на редовна пресконференция в Брюксел, но отново отказа коментар за скандала с подслушването, който разтърсва страната.

„Води се разследване, то е в ръцете на българската прокуратура, българските власти трябва да решат какви следващи стъпки да предприемат. Докато не видим стъпки, които да изискват коментар, не възнамеряваме да коментираме“, посочи той в отговор на въпрос доколко разтревожена е Комисията от факта, че бившият премиер Бойко Борисов бе извикан за разпит във връзка със скандала с подслушването.

„В доклада си по Механизма за сътрудничество и проверка ЕК посочи много конкретни изисквания към България. Тези изисквания остават валидни. Българските власти знаят какво трябва да направят. Предстоят избори, новото правителство ще трябва да продължи този процес. В миналия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка коментирахме проблема с подслушването, в края на тази година ще трябва да решим дали да коментираме този въпрос отново. Но за момента няма да коментираме индивидуален случай, по който разследването продължава“, каза още Грей.

Очаква се Комисията да публикува следващия си доклад за България в края на годината.

#Марк Грей #ЕК #подслушване #Николай Кокинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници