Пускат TILT в кината из цяла Германия

Пускат TILT в кината из цяла Германия
Българският филм TILT тръгва из кината на 24 града в Германия. Снимка: cine.blog.bg
A A+ A++ A

Българският филм TILT тръгва из кината на 24 града в Германия. Филмът ще започне да се разпространява из немските салони на 9 май.

Това не се е случвало на български филм през последните 20 години, съобщи „Стандарт“.

На премиерата ще присъстват актьорите Явор Бахаров и Александър Сано, режисьорът Виктор Чучков, продуцентът Борислав Чучков и операторът на филма - Рали Ралчев, които ще се срещнат с публиката в Берлин, Дрезден, Хамбург, Ваймар и други градове.

„Ще сме изключително щастливи да видим киносалоните в Германия пълни, както бяха в България, при прожекцията на ТИЛТ“, заяви режисьорът Виктор Чучков.

„Горди сме, че започва разпространение на филма в Германия. Това е сериозно признание за нас и за българското кино. Сега всички наши сънародници, живеещи в Германия, които са разказвали за бурните години в България в началото на 90-те, ще могат да ги покажат на своите немски приятели“, допълва брат му - продуцентът Борислав Чучков.

TILT участва на над 40 международни фестивала, спечели 14 награди, сред които „Най-добър дебют“ от Рейнданс (Лондон) и „Най-добър режисьор“ от California Independent (САЩ). Филмът дори бе избран за българското предложение за „Оскар“ в категорията за чуждоезичен филм за 2011 година.

#Германия #Виктор Чучков #Борислав Чучков #TILT #Оскар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници