Съблякоха Темида гола пред правосъдното министерство

Съблякоха Темида гола пред правосъдното министерство
След като бяха свалени всички бинтове от Темида и раните й бяха почистени, тя остана гола пред Министерството на правосъдието. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестен пърформанс срещу липсата от реформи в съдебната система с участието на голата Темида се проведе пред Министерство на правосъдието, съобщи БГНЕС.

Първоначално Темида се появи цялата в рани и бинт, плътно застанала до представител на политическата класа и наклонила везните си в неговата посока.

След това бяха свалени всички бинтове от Темида, раните й бяха почистени и тя остана гола пред Министерството на правосъдието.

След като и последният белег беше премахнат, Темида можеше вече да облече черната си тога и да се опита да балансира везните в ръката си.

"За никого не е тайна, че най-големият проблем в момента в България е съдебната система. Работещите в системата знаят, че всичко е много гнило, но искаме да покажем, че всички останали също знаем това и наистина има нужда от много сериозна промяна там. Силно се надявам, че ще ни чуят", заяви Орлин Пенков от "Бащи за отговорно родителство", който влезе в ролята на политикът, хвърлящ сянка на Темида.

Идеята на пърформанса е да покажем недоволството си от липсата на работеща система, обясни Даниел Йорданов от Асоциация за детско развитие "Член 24", един от организаторите на пърформанса.

"Раните по Темида са от оказания й натиск от страна на олигарсите и цялата държава. Голотата на Темида показва, че тя е обрана. Съдебната система няма какво повече да покаже пред нас и трябва да има промяна и затова апелът към партиите, които се стремят към властта е след 12 май да има подходяща реформа и съдебната система да работи в полза на обществото", допълни той.

#пърформанс #Темида #Министерството на правосъдието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници