Най-дългото хоро се изви на Лазарица в Бургас

Най-дългото хоро се изви на Лазарица в Бургас
Най-дългото хоро се изви на Лазарица в Бургас. Снимка: gramofona.com
A A+ A++ A

Най-дългото хоро се изви на Лазарица в Бургас. Празникът започна пред сградата на Общината с изпълнения на певческите и танцови състави от Бургас и Българово. Изпълнен бе и ритуалът „Лазаруване".

Атрактивната инициатива идва от дамите от ГЕРБ, а площадът „Атанас Сиреков" пред Общината се оказа малък за всички желаещи да отбележат Лазаровден с красивия танц. Хорото се пренесе на главната улица „Александровска", привличайки много бургазлии от всички възрасти, съобщи "Стандарт".

„Искахме по атрактивен начин да отбележим хубавия празник и да създадем настроение на жителите и гости на Бургас. Надяваме се тази добра инициатива да се превърне в традиция и всяка година все повече хора да се включват в нея", сподели кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Бургас Снежина Маджарова.

Водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева също се включи в най-дългото хоро, както и областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, част от останалите кандидати за народни представители на партията, общински съветници, членове и симпатизанти.

#Бургас #Лазарица #ГЕРБ #Ивелина Василева #Димитър Бойчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници