Ползите от кафето, които не знаете

Ползите от кафето, които не знаете
A A+ A++ A

За опасностите и ползите от кафето е писано неведнъж, но учените не спряха дотук и продължиха да дълбаят с експериментите в тази насока. Ново изследване разкрива още няколко предимства на кофеиновата напитка, предаде БГНЕС.

Американски изследователи открили, че пиенето на кафе е чудесен начин за отслабване, тъй като кофеинът потиска апетита, като по този начин значително намалява желанието да ядете и предпазва от преяждане.

Освен това кафето увеличава енергията и издръжливостта на организма, помага и за намаляването на мускулната умора. Чаша кафе може значително да увеличи силите ви и да подобри резултатите от физическата активност.

Кафето намалява кръвната захар и по този начин понижава риска от развитие на захарен диабет тип 2, установиха експерти от Харвард. Същото проучване показва, че при тези, които обичат кафе, има 25% по-малка вероятност да развият болестите Паркинсон и Алцхаймер.

В допълнение към казаното по-горе, кофеиновите ободряващи напитки са чудесен антиоксидант, в много случаи по-добър дори от този в плодовете и зеленчуците. Кафето може да допринесе за подобряването на състоянието дори при ужасни болести като рак.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници