„Софийска вода“: Няма да подлагаме цените на политизиране

„Софийска вода“: Няма да подлагаме цените на политизиране
От „Софийска вода“ съобщиха, че няма да участват в публичното обсъждане на цените на водата, организирано от ДКЕВР. Снимка: focus-news.net
A A+ A++ A

От „Софийска вода“ съобщиха, че не желаят в настоящия предизборен период темата за цената на предоставяните в София ВиК услуги да бъде политизирана в рамките на предстоящото публично обсъждане.

Затова дружеството няма да участва в предвиденото за вторник публично обсъждане на цените на водата. Срещата бе насрочена от ДКЕВР.

„Софийска вода“ оттегли подаденото през 2012 година заявление за корекция на цените на услугите, съобразно действащия бизнес план на дружеството, съобщи БГНЕС.

„Участието на представители на „Софийска вода“ АД в неотмененото от държавния регулатор публично обсъждане ще навреди на интересите на компанията, на клиентите, на гражданите на София и това категорично противоречи на нашите принципи. „Софийска вода“ призовава ДКЕВР към безпристрастност и професионализъм, да постанови прекратяване на производството по искане на страната, по чиято инициатива то е започнало“, се казва още в съобщението.

#Софийска вода #ДКЕВР #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници