Иранска агентка арестувана в БГ след атентата в Бургас

Иранска агентка арестувана в БГ след атентата в Бургас
Взривеният автобус Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

През лятото на 2012 година българската полиция е арестувала свързана с иранското правителство канадска гражданка, която е наблюдавала еврейския център в българската столица София, съобщи „Джерусалем пост“, позовавайки се на свой източник. Според изданието българските власти са задържали 50-годишна жена с канадски паспорт, която е извършвала дейността си с финансирането на иранското правителство, предаде агенция „Фокус“.

Според наличната информация жената е отпътувала от Истанбул към София няколко седмици след бомбения атентат, който бе извършен на 18 юли 2012 година срещу израелски туристи на летището на българския курортен град Бургас. Жената е била арестувана още през първия ден на престоя си в София, след като българската полиция е забелязала, че тя наблюдава еврейския център.

Мисията на иранската агентка е била да наблюдава не както се смяташе по-рано главната синагога в София, а еврейски център, в който се помещава и синагога. Арестуваната жена може да има двойно гражданство от Иран и Канада. Освен това според източника на вестника след атентата в Бургас българските власти са задържали цяла група хора. Засега няма информация за самоличността на арестуваните.

#атентат #Бургас #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници