САЩ: Имате проблем с медиите, подслушването, корупцията и ромите

САЩ: Имате проблем с медиите, подслушването, корупцията и ромите
Маргинализацията на ромски малцинство остава най-неотложният проблем във връзка с правата на човека в България, се посочва в доклада на Държавния департамент за България. Снимка: БГНЕС.
A A+ A++ A

Влошаването на медийната среда заради политически и корпоративен натиск, злоупотребата с подслушването, корупцията и безнаказаността са главните проблеми пред България, сочи годишният доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права в страната ни, цитиран от БГНЕС.

"Проблем е влошаването на медийната среда и увеличение на автоцензурата в медиите поради корпоративен и политически натиск. Корупцията продължава да бъде пречка пред възможностите на правителството и подкопава общественото доверие в съдебната система и другите държавни институции", алармират от Държавния департамент.

"Регистрирани са и големи забавяния в съдебната система", се посочва в доклада.

От Държавния департамент съобщават и за проблеми като насилие и дискриминация срещу жени, насилие срещу деца, антисемитски вандализъм, дискриминация на база етнически произход, заболявания, увреждания и сексуална ориентация.

Маргинализацията на ромски малцинство остава най-неотложният проблем във връзка с правата на човека в България, се посочва в документа.

Други проблеми с човешките права са малтретирането на затворници и задържани лица, тежките условия в затворите и местата за задържане, включително тяхната пренаселеност.

Правителството предприе стъпки за съдебно преследване и наказване на длъжностните лица, които са извършили нарушения, както в службите за сигурност, така и на други места в администрацията, се признава в доклада.

Тези действия обаче са недостатъчни и безнаказаността продължава да е проблем, подчертават от Държавния департамент.

#САЩ #Държавния департамент #доклад #човешките права #подслушване #корупция #дискриминация #насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници