Шефът на АЕЦ "Козлодуй" си тръгва заради злоупотреби с обществени поръчки

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" си тръгва заради злоупотреби с обществени поръчки
Заради масови нарушения при възлагането на обществени поръчки в АЕЦ "Козлодуй". ще бъде сменен изпълнителният директор на централата Валентин Николов Снимка: bgonair.bg
A A+ A++ A

Заради масови нарушения при възлагането на обществени поръчки в АЕЦ "Козлодуй", ще бъде сменен изпълнителният директор на централата Валентин Николов, предаде БНТ.

Ще бъдат направени кадрови промени и в още 13 дружества под шапката на енергийното министерство.

Министър Асен Василев съобщи, че ще се правят 23 персонални смени в бордовете на директорите не само на енергийните дружества.

Сред констатираните в 82 точки нарушения е посочен и случай, при който печели кандидат, предложил 3 пъти по-висока оферта от останалите, при заложен критерий "най-ниска цена".

В същото време изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов отрече при неговото управление там да са допускани нередности и подчерта, че оставя централата в блестящо финансово състояние, предаде БНР.

"Тази проверка на Инспектората беше предизвикана по моя молба. Няма констатация, която да казва, че изпълнителният директор Валентин Николов, носи някаква вина за нещо", коментира той.

Николов не смята, че е отговорен за многобройните нарушения в дружеството, посочени в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция.

"Не смятам. Аз няма как да бъда отговорен за тези нередности. По мое време няма как други служители на централата да подписват договори за обществени поръчки", категоричен бе той.

Валентин Николов подчерта, че ще поиска да се види с министъра и да знае оттук нататък какво да прави

#АЕЦ "Козлодуй" #Валентин Николов #Асен Василев #обществени поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници