Полски яйца и италиански козунаци ядем за Великден

Полски яйца и италиански козунаци ядем за Великден
Полски яйца и италиански козунаци ще ядем за Великден, според „Произведено в България“. Снимка: gotvach.bg
A A+ A++ A

Полски яйца и италиански козунаци ще ядем за Великден, сигнализира съюз „Произведено в България“.

„Полските яйца са по-евтини, защото не отговарят на всички нови европейски изисквания, а козунаците - въпреки че чуждите са по-скъпи и некачествени, българите се лъжат заради хубавата опаковка“, заяви Мариана Кукушева от съюза, цитирана от Дарик.

„Реалният среден процент на храните родно производство, които ядем в България, е между 7 и 9 на сто“, казва тя, като се позова на статистически данни за миналата година, и допълни, че когато големите търговски вериги са стъпили в България, този дял е бил 30 на сто.

Затова за Великден повечето българи ще си купят полски яйца и италиански козунаци.

„Разликата в цената е в пъти. Италианският е по-скъп, но с по-добра опаковка и с изключително мащабна реклама. Човек е подвластен на рекламата и тя затова съществува“, коментира Кукушева.

#България #Мариана Кукушева #Великден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници