Андрей Райчев: Чудото стана – прокуратурата проработи

Андрей Райчев: Чудото стана – прокуратурата проработи
Цацаров действа така, както трябва да действа всеки прокурор на България, независимо червен, син, каза още Андрей Райчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подслушванията не са новост, новото е, че в България се случи чудото, че една институция проработи пред очите ни – прокуратурата, заяви социологът Андрей Райчев.

„Че в страната се подслушва, е факт, който знаем от 11 години, че Цветанов подслушва не кой да е, а самия Бойко Борисов, излезе още с Мишо Бирата. Нещо повече, сега действащият президент, който според злите езици сега топли стола на г-н Борисов за 2016 година, каза, че е съгласен да го подслушват. Още по-потресаващо е, че Плевнелиев още не е взел позиция по въпроса. Щом Цветанов подслушва своите, какво остава за другите – беше ясно, че подслушват и президента Първанов, и лидерите на опозицията, и т.н.“, коментира Райчев пред БНР.

Социологът бе категоричен, че ГЕРБ изобщо не са имали намерение да слизат от власт, те не са се страхували. Управляващите са се уплашили, когато са видели, че наистина прокурор върви от прокуратурата към министерството.

„Към това добавяме позорната реакция на служебното правителство, което, вместо да каже „не знам, я да видим“, казва: „бе не знам, ама няма какво да гледаме“, каза Райчев, визирайки Петя Първанова.

Според него вчерашната реакция на министъра на вътрешните работи е позорна – тя е по-позорна от защитната реакция на Цветанов. (Вчера Първанова отрече саботаж и каза: „процедурни нарушения не означава извършено престъпление“ – бел. ред.).

Прокуратурата, главният прокурор и всички други прокурори извършиха това, за което винаги сме мечтали – провери и каза какво е видяла.

„Цацаров действа така, както трябва да действа всеки прокурор на България, независимо червен, син“, каза още Андрей Райчев.

#Андрей Райчев #Петя Първанова #ГЕРБ #прокуратура #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници