Трима директори от МВР на съд заради СРС-тата

Трима директори от МВР на съд заради СРС-тата
Посоченият кръг от лица не изчерпва всички отговорни лица, като в хода на разследване може да се установят и други такива, посочи прокурор Кокинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата образува наказателно производство срещу трима директори в СДОТО МВР с постановление на прокурор Николай Кокинов, предаде агенция „Фокус“.

„Срещу Цветан Иванов за това, че не е изпълнил задълженията си като длъжностно лице и не е създал необходимите условия за използване на специализираната техника, като с това са се създали тежки последици за уронване престижа на МВР. Срещу Камен Костов за това, че като директор в СДОТО МВР не е изпълнил задълженията си по служба, като не е създал необходимата организация и ред за използването на специализираната техника за електронно проследяване, с което са се създали тежки последици за уронване престижа на МВР. Срещу Сергей Кацаров като директор на СДОТО МВР, че не е изпълнил задълженията си по служба. И срещу Радко Димитров - за това, че е унищожил запис, като е изтрил данните от картите на автомобил със специализирана техника. Посоченият кръг от лица не изчерпва всички отговорни лица, като в хода на разследване може да се установят и други такива“, посочи прокурор Кокинов.

„Една от целите ни е да възстановим информацията, която е била унищожена от техниката. В момента, в който е конституирано Народното събрание, прокуратурата ще представи пакет от нормативни документи по отношение на използването на специални разузнавателни средства“, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

#Николай Кокинов #Сотир Цацаров #Цветан Иванов #Камен Костов #Радко Димитров #подслушване #МВР #СРС #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници