Започва въвеждането на електронни обществени поръчки

Започва въвеждането на електронни обществени поръчки
Първият такъв проект ще бъде отсечката от Дупница до Благоевград на автомагистрала „Струма“, защото идеята е да се започне с някой от новите проекти, съобщи Захариева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вече е започнала работата по програмата за въвеждане на електронните обществени поръчки, съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева в интервю пред в. „Труд“.

„Вероятно те няма да са факт в мандата на служебното правителство, но поне ще бъде поставена основата“, коментира служебният министър.

Предвижда се да се изготвят електронни досиета на инфраструктурните обекти, чиято цел е всичко свързано с тях да се вижда в интернет – договорите, плащанията, етапите на изпълнение и др. Това предложение е било получено от Камарата на строителите.

Първият такъв проект ще бъде отсечката от Дупница до Благоевград на автомагистрала „Струма“, защото идеята е да се започне с някой от новите проекти.

В същото време бе съобщено, че около 3 млн. лв. ще струва броенето на трафика в рамките на 6 месеца, което пътната агенция ще започне през втората половина на годината, съобщава  в. „Сега“.

#обществени поръчки #Екатерина Захариева #служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници