Заловиха румънци със 650 кг месо без документи

Заловиха румънци със 650 кг месо без документи
Месото е съхранявано в чували. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

650 кг говеждо месо без документи за произход заловиха полицаите от участъка в Иваново към РПУ-Две Могили, предаде БГНЕС.

Товарът е бил открит при рутинна проверка в бус с разградска регистрация, в който са пътували двама румънци. Служителите на реда незабавно са уведомили инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните в Русе, които са направили експертиза на превозваната стока.

Инспекторите по храните са разпоредили незабавно говеждото да бъде изпратено за унижощаване в екарисажа в Шумен, а на румънците е бил съставен акт за установено административно нарушение, обясни д-р Георги Дяков, началник отдел "Безопасност на храните" при ОДБХ-Русе.

Все още не е установено закъде е пътувало месото, макар по думите на чужденците те са отивали да го връщат на продавача, тъй като потенциалният купувач се е отказал, защото цената му се видяла висока.

Случаят е предаден на Икономическа полиция. Това е най-голямото количество месо без документи и с неустановен произход, което е било констатирано от областната дирекция по храните от началото на година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници