Опашка от осиновители за измъчвания Цецко от Враца

Опашка от осиновители за измъчвания Цецко от Враца
Снимка: „Стандарт нюз“
A A+ A++ A

Съдбата на 5-годишния Цецко от Враца, на когото ампутираха пръстчетата на краката, трогна цяла България. Валят молби за осиновяването му, много хора искат да му помогнат с дарения, предаде „Стандарт нюз“.

Телефоните на врачанската болница са прегрели от обаждания. Това разкри зам.-шефката на здравното заведение Цецка Генкова.

На 5 април детето бе намерено посиняло от бой и с гангрена на ходилата от измръзване

Общината е готова  да отдели средства за лечението и рехабилитацията на момченцето.

В четвъртък Цецко бе посетен от делегация, водена от Мариама Диало - аташе на Министерството на външните работи на Франция по правата на децата в Румъния, България и Молдова.

Държавната агенция за закрила на детето пък търси приемни родители. Желаещите са много. Дори баща на три деца от София иска да вземе 5-годишното мъчениче с ампутирани пръстчета на краката. „Където три, там и четири деца“, казал простичко милостивият столичанин.

Агенцията започна проверка на работата на отдела във Враца. Проследява се всеки ход на социалните работници. Трябва да стане ясно защо, след като Цецко и четирите му сестри са отнемани два пъти от родителите, са връщани отново в бардака при майката Петя Григорова и пастрока Георги Митков. Държавната агенция също така е сезирала прокуратурата да започне процедура по отнемане на родителските им права и наказателно производство срещу тях.

Още през 2010 г. лекар е подал сигнал, че срещу Цецко се упражнява насилие. Това потвърди зам.-окръжният прокурор Камелия Трифонова. Според прокуратурата детето наистина е било настанено в дом, но е върнато на родителите след положителен доклад на социалните работници за променена среда.

Майката на Цецко явно ще се отърве от затвора, защото е бременна в осмия месец с шестото си дете.

„Добрата новина е, че момченцето, което претърпя всички болки, без да гъкне, вече се усмихва“, радва се социалната работничка в болницата Камелия Петкова.

#Враца #София #Цецко #Държавната агенция за закрила на детето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници