Обявиха номинираните за наградите „Аскеер“

Обявиха номинираните за наградите „Аскеер“
Номинациите за „Аскеер“ вече са ясни. Снимка: inews.bg
A A+ A++ A

Обявиха номинираните за престижните награди за театралното изкуство „Аскеер“ за изтеклия сезон.

Голямата актриса Емилия Радева, която играе три десетилетия на сцената в Театъра на армията, е почетена от колегите си с наградата „Аскеер 2013“ за цялостен принос към театралното изкуство, съобщи „24 часа“.

За водеща мъжка роля ще се съревновават Герасим Георгиев–Геро за ролята си на Ганьо Балкански в „Г-н Балкански“ на Младежкия театър, Леонид Йовчев за „Хамлет“ на Явор Гърдев, Марин Янев в „Търси се стар клоун“.

Жорета Николова е номинирана за главна женска роля в „Морски пейзаж“, а Илка Зафирова за „Когато дъждът...“. Третата им съперница е Елена Азалова от постановката „Карнавал“ в Стара Загора.

Номинираните за поддържаща мъжка роля са Атанас Атанасов за ролята си в новата премиера „Хората от Оз“ на Театър 199 (автор Яна Борисова, режисьор Галин Стоев), Вежен Велчовски от „Летище“, Павлин Петрунов от „Духът на поета“ в Народния.

Поддържащите актриси са Даниела Викторова от „Паметта на водата“ във Варненския театър, Ивана Папазова за ролята на шута в „Крал Лир“ в Пловдив и Станка Калчева от „Часът на вълците“ в Младежкия.

Режисьорската работа на Ивайло Христов с тримата „клоуни“ е номинирана за награда, както и Явор Гърдев за „Хамлет“ и младата Неда Соколовска за спектакъла „Майките“.

Раздаването на наградите ще се състои на 23 май.

#Аскеер #Явор Гърдев #Илка Зафирова #Атанас Атанасов #Ивайло Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници