Атанас Атанасов получи вот на доверие и остава председател на ДСБ

Атанас Атанасов получи вот на доверие и остава председател на ДСБ

ДБ

A A+ A++ A

Националното ръководство на Демократи за силна България даде мандат и гласува доверие на председателя си Атанас Атанасов.

На свое заседание, проведено днес, формацията анализира изборните резултати от 9 юни.

"Отчитаме сериозната загуба на подкрепа на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България” на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока", казват от ДСБ.

Председателят Атанас Атанасов има мандат и доверие да продължи разговорите в рамките на "Демократична България" и партньорите им от "Продължаваме промяната" за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание.

"Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България” , ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава", казват още от ДСБ.

#Атанас Атанасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?