Четири нови електронни услуги предлага НОИ

Четири нови електронни услуги предлага НОИ
Подробни описания, както и инструкции за попълване и подаване на заявленията, заплащане и получаване на документите са публикувани на сайта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националният осигурителен институт добави четири услуги, достъпни през интернет страницата си, съобщиха от институцията, предава БГНЕС.

От 8 април осигурените лица ще имат възможност да подават заявления по електронен път за ползването на няколко административни услуги.

Те са подаване на електронни заявления за издаване на осигурителни книжки, издаване на удостоверение за месечен размер на получаваната пенсия и добавка, издаване на удостоверение за изплатени парични обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване и парични обезщетения за безработица.

Заявленията достигат териториалните поделения на НОИ, като за изпращането им се изисква електронен подпис или ЕГН и персонален идентификационен код, издаван от института.

Изготвените документи могат да бъдат получени в деловодството на избраното териториално поделение на НОИ, по електронната поща или чрез пощенски куриерски служби на предварително посочен адрес.

Ако желаната административна услуга е платена, се прилага действатащата тарифа на НОИ.

Плащането може да бъде извършено на място, по банков път или при получаване чрез наложен платеж.

Новите електронни услуги са достъпни на интернет страницата на НОИ в рубрика „Е-услуги“/„Административни услуги“.

Подробни описания, както и инструкции за попълване и подаване на заявленията, заплащане и получаване на документите са публикувани на сайта.

#НОИ #Национален осигурителен институт #е-услуги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници