Първи симптоми на бременност

Първи симптоми на бременност
A A+ A++ A

Повечето жени разбират, че са бременни едва когато забележат закъснение в месечния си цикъл. Тогава те вече са в края на първия си месец. Има някои слабо разпознаваеми симптоми, които могат да ни подскажат за бременността още съвсем в началото, непосредствено след зачеването.

Леко зацапване. Причинява се от имплантацията на оплодената яйцеклетка (закрепването на яйцеклетката в утробата). Може да бъде съвсем леко и да остане абсолютно незабелязано.

Изтощение и повишена умора. Чувството за изтощение и по-силна умора е симптом, който може да започне най-рано една седмица след зачеването. Много жени се чувстват отпаднали и сънливи.

Подути, чувствителни и болезнени гърди. Това е симптом, който може да се появи дори само седмица след зачеването.

Закъснение на менструацията – банален, но важен признак.

Сутрешно гадене и повръщане. Обикновено се появява за първи път между втората и осмата седмица от началото на бременността.

Главоболие – внезапният скок на нивата на хормоните ви може да предизвика главоболие. Много ранен симптом, за жалост обаче твърде малко вероятно е да се ориентирате по него.

Повишен апетит. При някои жени още от самото начало, именно заради променените хормонални нива, се забелязва и повишен апетит.

Болки в кръста. Също ранен симптом, който при някои жени може да остане през цялата бременност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници