Прокуратурата иззе от МВР техника заради скандала с подслушването

Прокуратурата иззе от МВР техника заради скандала с подслушването
Цацаров обясни, че е невъзможно прокуратурата да публикува целия доклад от проверката на случая със сигналите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата е иззела от МВР транспортна техника и техника за наблюдение в рамките на проверката на сигнала за незаконно подслушване, съобщи на пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров.

„Днес транспортна техника, заедно с техника за наблюдение, е иззета от Министерството на вътрешните работи и ще бъде докарана на терен на прокуратурата, за да се извършат необходимите анализи и тестове“, обясни Цацаров, цитиран от агенция „Фокус“.

Цацаров обясни, че е невъзможно прокуратурата да публикува целия доклад от проверката на случая със сигналите, но ще предостави достатъчно информация.

Главният прокурор поясни, че са  снети показания на длъжностни лица и всичко се върши лично от проверяващите прокурори.

„На 12 май ще приключи проверката, работим и разпитваме, не работим формално, самият факт, че днес сме взели мерки за изземане на транспортното средство и превозването му на територията на прокуратурата, значи, че работим активно“, посочи още Цацаров.

В разследването не участва ДАНС. Цацаров бе категоричен, че ако се установят нарушения, прокуратурата ще влезе и там. По случая е дал обяснение и бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Скандалът избухна на 28 март, когато лидерът на БСП Сергей Станишев съобщи, че е получил сигнал, според който Цветан Цветанов е ръководил схема за незаконно подслушване на политици, бизнесмени и общественици от 2009 г. досега.

#МВР #Сотир Цацаров #БСП #Сергей Станишев #Цветан Цветанов #подслушване #ДАНС #прокуратура #Министерство на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници