Орешарски: Няма да стигнем средноевропейските доходи и до 2020 г.

Орешарски: Няма да стигнем средноевропейските доходи и до 2020 г.
Орешарски призна, че при въвеждането му плоският данък е донесъл голям ръст на данъчните приходи, което дори е изненадало тогавашните управляващи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Доходите на българите няма да приближат средните за Европейския съюз в края на новия мандат, нито дори и на следващия, прогнозира номинираният за бъдещ премиер от БСП Пламен Орешарски.

"Нашата цел е хората да виждат пътя и макар и по-бавно отколкото ни се иска, да вървим напред", посочи той, цитиран от "Медиапул".

Орешарски, който е бивш финансов министър, обеща, ако зависи от него корпоративният данък ще остане 10% и няма коментари за промяна на тази ставка.

Той подчерта, че сред основните приоритети на бъдещо правителство на БСП ще бъде  подобряване на бизнес средата у нас, а корпоративният данък е гаранция за това.

Орешарски призна, че при въвеждането му плоският данък е донесъл голям ръст на данъчните приходи, което дори е изненадало тогавашните управляващи.

БСП вече лансираха, че ако се върнат на власт ще премахнат плоския данък, който въведоха и ще обложат с по-висок данък богатите.

Орешарски отрече обвиненията, че тройната коалиция е пренебрегвала сигналите за настъпваща криза и не е предупредила бизнеса. Доказателство за това е, че първата антикризисна програма е била съставена още през октомври 2008 година и в нея е записано да се направи капитализацията на Българската банка за развитие.

#Европейския съюз #БСП #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници