Шкумбата откри изложба АЕЦ „Белене” – преди и след това

Шкумбата откри изложба  АЕЦ „Белене” – преди и след това
Карикатуристи и организатори на изложбата по време на откриването.
A A+ A++ A

"Днес се навършва една година от замразяването на проекта за АЕЦ "Белене". Този проект е замразяван и размразяван най-малко пет пъти. Тук сме се събрали днес, за да отразим от веселата страна това печално събитие". Това заяви „министърът” на веселието и хумора Димитър Туджаров-Шкумбата, който откри изложба на тема: „АЕЦ „Белене” – преди и след това” ” в столичното арт-кафе „Before & After”.

Гостите на откриването на изложбата се радваха на 50 от най-талантливите произведения на 5-мата карикатуристи от водещи български всекидневници, които заемаха почетната маса в близост до организаторите от Гражданско сдружение „Референдум – истина и легална алтернатива” („РИЛА”) и софийската секция на международната организация „Жените в ядрената енергетика”/WIN/.

По време на откриването на изложбата петимата майстори на четката: Ивайло Нинов /в. ”24 часа”/, Иван Кутузов /в. ”Труд”/, Илиян Савков /в. „Стандарт”/, Чавдар Николов /в. „Преса”/ и Христо Комарницки /в. Сега/, раздадоха копия от своите карикатури на почитатели и даже нарисуваха 3-4 приятелски шаржа. И взеха думата.

„Аз съм от с. Петрово и в нашето село токът примигва, защото е от ВЕЦ. Знам, че токът от АЕЦ не примигва и затова реших да участвам в изложбата. От карикатурист ядрен инженер не става, така че не съм сигурен доколко са работите ми на тема АЕЦ „Белене” са инженерно издържани, но пък е хубаво в тая мъгла около проекта поне да ни стане по-весело. Затова реших да участвам”, заяви карикатуристът на в. „Труд” Иван Кутузов.

"Справили сме се по-добре от експертите и политиците", каза от своя страна Христо Комарницки от в. „Сега”. Илиян Савков от в. „Стандарт”добави, че "карикатуристите са безсловесни по трудова характеристика и ако започнат да говорят, това означава, че не се справят добре с рисуването".

След кратките си встъпления майсторите пак се заеха с шаржове и автографи. Илиян Савков от „Стандарт” даже драсна един бърз шарж на председателя на ГС „РИЛА” Илчо Костов.

По-словохотливи бяха дамите от WIN. „Смятаме, че с времето картината около замразяването на проекта „Белене” ще се изясни и тогава може би здравият разум в едно бъдещо правителство, ще надделее”, добави Бойка Папазова, председател на софийската секция на международната организация „Жените в ядрената енергетика” /WIN/. На събитието присъства и Радка Иванова, председател на WIN-България.

„Аз съм от Козлодуй и целият ми живот е свързан с ядрената енергетика. Но независимо, че съм оттам, аз се радвах на проекта за Втора атомна. Надявам се за този проект да има бъдеще”, каза тя.

„Ние, от ГС „РИЛА”, решихме на този етап, да погледнем на ситуацията около АЕЦ „Белене” откъм смешната страна, като едновременно чакаме и сериозното решение”, заключи председателят на сдружението Илчо Костов.

#Шкумбата #Христо Комарницки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници