Марин Райков: Няма да позволим радикализация на верска основа

Марин Райков: Няма да позволим радикализация на верска основа
Премиерът подчерта, че мюсюлманите в България са неделима част от българската нация независимо от техните етнически или други специфики. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Марин Райков се срещна днес с главния мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи.

Райков акцентира върху ценностите на толерантността и уважението между различните общности по време на посещението си в Главното мюфтийство, съобщава БГНЕС.

„В период на социални изпитания е от изключително значение да се избягва всяка манипулация на основата на верска принадлежност, тъй като тя може да доведе до радикализацията на определени групи“, каза министър-председателят по време на срещата и добави, че българската държава няма да позволи подобна радикализация.

Премиерът подчерта, че мюсюлманите в България са неделима част от българската нация независимо от техните етнически или други специфики.

„Ние бихме искали те да са сигурни, че никой няма да допусне раните от миналото да бъдат експлоатирани“, каза Райков.

Главният мюфтия заяви от своя страна, че „българският Ислям е напълно чужд на радикални внушения отвън“.

„Като част от българската нация и мюсюлманите търпят същите проблеми като останалите българи и няма да позволят да бъдат противопоставяни на тях“, каза на срещата д-р Мустафа Хаджи.

Той увери, че посланията на Главното мюфтийство са свързани с мир, спокойствие, толерантност и уважение, и благодари на премиера Райков, че с това посещение е показал уважението си към мюсюлманската общност в България.

Двамата се съгласиха да продължат контактите си и да поддържат въпроса за междуобщностната комуникация около ценностите на търпимостта и уважението.

#Марин Райков #среща #д-р Мустафа Хаджи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници