Кирил Йорданов: Свалиха ме с платени протести

Кирил Йорданов: Свалиха ме с платени протести
Борислав Гуцанов и Веселин Марешки "провеждат коварните си опити за сметка на гражданите на Варна", коментира Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Варненският кмет в оставка Кирил Йорданов обяви, че протестите, които доведоха до оттеглянето му от поста на 6 март, са били платени.

"Все повече виновни, гузни и дезориентирани физиономии ще сменят ехидните, доволни от резултатите на платените протести лица", обяви Йорданов в послание до медиите и гражданите, цитирано от „Дневник".

„Все по-ясно става, че политическите кръгове, които организираха и инвестираха операцията по свалянето ми, имаха сила и въображение да предизвикат желаната оставка, но очевидно - никаква готовност за управление на града. Въпросът "Как, кой и с кого?" става все по-актуален", коментира Йорданов.

Той обвинява общинския съветник и лидер на градската организация на БСП във Варна Борислав Гуцанов, както и бизнесмена Веселин Марешки, че "провеждат коварните си опити за сметка на гражданите на Варна".

Според Йорданов обаче по-лошото било, че "кукловодите са анонимни и, както му е редът, са зад сцената".

"Докато кукловодите направляват действията на Гуцанов и Марешки, съдбините на града ще се решават в ръкопашни двубои пред общината, а рефер ще им бъде полицията", коментира Йорданов.

Той предупреждава, че Варна е в тежка управленска криза, а "говоренето и исканията трябва да се срещнат с волята на ясни управленски субекти с реални законови правомощия". В противния случай, твърди той, хаосът и разрухата са неизбежни.

Общинската избирателна комисия ще заседава във вторник от 15 часа в зала "Варна" и трябва да вземе решение по казуса с оставката на кмета.

След това решението ще бъде изпратено на ЦИК, която от своя страна в законовите срокове ще изпрати свое решение до президента за издаване на указ, насрочващ частичния кметски вот, а дотогава Кирил Йорданов ще продължи да изпълнява длъжността кмет на Варна.

#Кирил Йорданов #Варна #Борислав Гуцанов #Веселин Марешки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници