Започна подписка за оставка на общинските съветници във Варна

Започна подписка за оставка на общинските съветници във Варна
Отворен обществен съвет на протестиращите граждани се проведе във Варна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подписка за оставката на общинските съветници във Варна стартира днес, съобщи БГНЕС.

Решението бе взето след гласуване на 7 март. Новината съобщи Виктория Енева от Отворен обществен съвет на протестиращите граждани във Варна.

„Призовахме и политическите партии да снемат доверието от тези лица, включително и от всички останали кандидати за общински съветници, присъствали в листите им. В гласуването участваха 89 души, а искането бе прието с голямо мнозинство, само 6 души гласуваха против“, заяви Енева.

Тя допълни, че оставките са били изискани, тъй като сегашните общински съветници в морската столица са с изчерпан кредит на доверие и е нужно да поемат политическата отговорност за продължаващата напрегната обстановка във Варна.

По нейни думи още предния ден група от няколко души, начело с Ивайло Василев, са се срещнали с представителя на общинския съвет Николай Апостолов.  Групата от няколко души, начело с Ивайло Василев, подвизаваща се под името „Варна за варненци“, се обяви против искането на оставките на общинските съветници и заяви, че иска тези политически лица да продължат своята работа.

„Днес сме тук, за да заявим ясно, че във Варна разделение между протестиращите няма. Ние сме отворен съвет, в който може да влезе и да гласува всеки. Срещите ни са публични, а записите от събранията могат да се видят в интернет. Нямаме какво да крием, нашите цели и идеи са ясни – да служим като проводник на народния интерес и да отразяваме неговите желания“, добави Енева.

Протестиращите припомниха, че приятелите на самозапалилия се Пламен Горанов излязоха също с писмо, искащо оставките на Общинския съвет, което беше публикувано на 1 март в медиите.

#Варна #Ивайло Василев #Пламен Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници