„Близу“ рекетира ТВ7, твърди Бареков

„Близу“ рекетира ТВ7, твърди Бареков
Снимка: Блогът на Бареков
A A+ A++ A

ТВ7 и групата канали бяха едностранно изключени от кабелния оператор „Близу“. Това е едностранен акт, който по същество представлява рекет срещу нашата телевизионна група, се заявява в писмо до медиите на Николай Бареков.

„През последните месеци имаше опит от наша страна да се водят преговори за такса, платима върху реалния брой техни абонати. Вместо преговори кабелният оператор предпочете да постави ултиматум, който, ако не приемем, да изключи нашите програми от достъп до своите абонати. Арогантността срещу нас стигна до там от „Близу“ да ни предложат дори оферта да откупят само мачовете от българското футболно първенство, които излъчваме в нашия ефир. ТВ7 и групата канали бяхме третирани като амбулантен търговец, който продава програмите си на парче.

Единственото, което искахме, е постигане на справедлива пазарна цена за нашите телевизионни програми, в които наистина инвестираме много средства, труд и човешки талант. Бяхме брутално нападнати, буквално в гръб, от кабелния монополист и държим да се знае, че в случая ни беше отредена ролята на жетвата, която трябва да се предаде или безропотно да приеме съдбата си.

Няма да се поддадем на този безпрецедентен натиск и ще се борим докрай, за да заслужим доверието на нашите зрители. През последните месеци телевизиите ни се радват на безпрецедентна популярност и очевидно това даде повод да се действа така срещу нас. Важното е да се знае, че от Blizoo нарушиха всякакви пазарни и икономически принципи в опита си да придобият нашите програми почти без пари, за да могат да трупат печалби на гърба на своите абонати“, се заявява в писмото на Николай Бареков, изпълнителен директор на ТВ7, NEWS7 и SUPER7.

Програмите ТВ7, Супер7 и News7 (доскоро ББТ) ще бъдат спрени в мрежата на „Близу“ в следващите няколко дни, съобщиха от кабелния оператор. „Въпреки усилията ни не успяхме да постигнем споразумение с ТВ7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите. Супер7 и News7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март 2013 г., в 12:00 ч. ТВ7 поискаха многократно по-висока цена за излъчването на ТВ7 и Супер7, превишаваща цената за 2012 г. десетки пъти. Подобно увеличение е в пъти повече от приетите норми за индустрията и би довело до увеличение на цените към клиентите на „Близу“, заявяват от кабелния оператор, припомня БГНЕС.

#Супер7 #News7 #Николай Бареков #"Близу"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници