Студът прогони протестиращите

Студът прогони протестиращите
Поредният 35-ти протест срещу ЕРП-та, монополите и обедняването приключи бързо в почти всички градове. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Поредният 35-ти протест срещу ЕРП-та, монополите и обедняването приключи бързо в почти всички градове.

В София около 200 души, симпатизанти на ВМРО, излязоха на протест срещу монополите , предаде Би Ти Ви.

Под надслов „На бунт срещу монопола" протестиращите се събраха пред Съдебната палата с обърнати национални знамена.

Те се отправиха към сградата на Министерския съвет, където връчиха писмо с искания към служебното правителство. ВМРО настоя кабинетът да се заеме с разрешаване на проблема с високите сметки за ток.

Около 40 - 50 души излязоха във Варна въпреки студа. Шествие нямаше, протестиращите се разделиха на две групи - едната стоеше мълчаливо в градинката до паметника в района на община Варна, а другата, която бе от около 20 души, блокира последователно движението на кръстовището на булевардите „Мария Луиза" и „Сливница" в района на община Варна, съобщи Фокус.

Двайсетина души се събраха и в Пловдив на площад "Централен", за да протестират срещу монополите и положението в страната.

Самообявилият се за организатор Иван Бояджиев заяви, че протестите в града под тепетата не са спирали. Една от протестиращите жени каза : "Ние сме избрали кмета Иван Тотев, ние ще го свалим", съобщи "24 часа".

Пред спортната зала във Видин се събраха едва 15 човека.  Протестиращите настояваха за достоен живот и бяха категорични, че няма да престанат да излизат на улицата, докато гласът им не бъде чут.

"Няма да позволим управляващите да продължат да се подиграват с нас, не сме доволни и от част от назначенията в служебното правителство", заявиха хората.

#Пловдив #Видин #ВМРО #протест #монопол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници