Росен Плевнелиев: Лондон печели от българските студенти

Росен Плевнелиев: Лондон печели от българските студенти
България не бива да подхожда популистки в ситуация, в която се отлага дебатът за присъединяването на България и Румъния към Шенген, обяви президентът Росен Плевнелиев в Брюксел. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

"Българите допринасят със своя интелект, честен труд и със социалните си вноски в държавите, в които се намират, а студентите ни в Лондон внасят огромни такси, от които английската държава печели", заяви президентът Росен Плевнелиев в Брюксел.

Държавният глава е провел разговори с премиера на Великобритания Дейвид Камерън и с френския президент Франсоа Оланд във връзка с опасенията от миграционен натиск от страна на български граждани след предстоящото отпадане на ограниченията на трудовия пазар за българи и румънци, съобщиха от пресцентъра на президентството.

„Готови сме да разгледаме всеки казус, ако има някакви данни, но в момента не разполагаме с такива и не следва България да бъде сочена като удобен виновник за проблем, какъвто няма", каза Плевнелиев.

Той коментира още, че България не бива да подхожда популистки в ситуация, в която се отлага дебатът за присъединяването на България и Румъния към Шенген.

„Ще продължим да спазваме плана си по възможно най-отговорния начин. Останалото е политизиране, което считам за излишно и неконструктивно", добави президента.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #ЕС #Великобритания #Франция #Дейвид Камерън #Франсоа Оланд #България #Румъния #Шенген #Лондон #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"