ДПС иска среща с Цацаров за обвинението на Борисов

ДПС иска среща с Цацаров за обвинението на Борисов
Имаме безспорно доказателство за тежко наклеветяване, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От ДПС са поискали среща с главния прокурор Сотир Цацаров следващата седмица заради обвинението на бившия премиер Бойко Борисов към почетния председател на движението Ахмед Доган, че е поръчал атентат срещу него преди години.

На срещата Цацаров ще бъде помолен да се изясни с шефа на разузнаването кой казва истината „по отношение на листа хартия“, както главният прокурор определи документа, съобщи БНР.

„На пръв поглед наистина има нужда от изясняване, защото чухме, че документът не е класифицирана информация и че според главния прокурор няма никакъв проблем въпросният лист хартия да бъде даден на лидера на ДПС“, обясни съдебният репортер Силвия Великова.

„От друга страна пък той е получил отказ за достъп до този лист на основание, че това е класифицирана информация“, припомня Великова.

По думите й има и гледна точка, която може да е само спекулации, че може този лист да е бил декласифициран малко преди главният прокурор да каже, че няма основание да се образува дело.

„Сотир Цацаров е предпазлив човек, който няма никога да допусне да съобщи нещо публично, ако то все още е класифицирано“, каза още Силвия Великова.

#Сотир Цацаров #Ахмед Доган #Бойко Борисов #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници