Бедствено положение заради ураганни ветрове в Габрово

Бедствено положение заради ураганни ветрове в Габрово
От местната администрация призоваха гражданите по възможност да не излизат на открито и да не се движат по пътните платна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

34-годишна жена е загинала на място при инцидент с паднало скеле в Габрово, съобщи кметът на града Таня Христова.

Към 20 часа в четвъртък тя обяви бедствено положение заради лошите метеорологични условия. Ураганен вятър със скорост над 120 километра в час бушува в района, като скоростта му се увеличава, съобщиха от Общинския съвет по сигурността, предаде БГНЕС.

От местната администрация призоваха гражданите по възможност да не излизат на открито и да не се движат по пътните платна.

В Габрово са изкоренени два 20-метрови бора, които препречиха пътните платна в района на площад „Възраждане“ и зад Априловската гимназия. Има множество сигнали за паднали ламарини и керемиди от покривите, за пречупени антени и сателитни чинии, предаде Би Ти Ви.

48-годишен мъж е бил ранен, след като ламарина паднала на главата му на ул. „Софроний Врачански“. Вятърът е съборил и 90-годишна жена на ул. „Македония“, която е със счупен крак. На яз. „Ал.Стамболийски“ мъж пострада от паднал клон.

Петък, 15 март, бе обявявен за неучебен и неприсъствен ден за всички училища в Габрово.

Христова разпореди създаването на организация, така че хора, които се движат по улиците, да бъдат извозени до домовете им или до места, където ще бъдат в безопасност.

#Таня Христова #ветрове #Габрово #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници