Гледат делото за убийството на 16-годишния младеж в "Подуяне"

Гледат делото за убийството на 16-годишния младеж в "Подуяне"
Родителите на момчето заявиха, че ако няма справедлива присъда за убиеца на сина им, всички роми от квартала ще се вдигнат на бунт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд ще заседава върху мярката за неотклонение на охранителя Петко Еленков, обвинен за убийството на 16-годишния Велин Стоянов на 2 март.

Момчето беше застреляно с ловна пушка в хладилно депо в столичния квартал „Подуяне", а неговият приятел 14-годишният Камен беше ранен в крака, съобщи „Дарик".

На първото заседание магистратите оставиха в ареста Еленков с мотивът, че мъжът е стрелял без нужда и предупреждение по момчетата, които до този момент не били откраднали нищо от пазения обект.

Доказателствата до момента показват, че охранителната фирма, в която е работел Петко Еленков, е изисквала от служителите си да използват газови патрони и не е ясно защо Еленков е стрелял с ловна пушка с бойни патрони.

Пред "Дарик" адвокат Петър Величков категорично заяви, че няма доказателства срещу клиента му и пред съда ще защитава тезата, че Еленков няма нищо общо с убийството на непълнолетния Велин.

От своя страна родителите на момчето Кръстьо и Елена заявиха, че ако няма справедлива присъда за убиеца на сина им, всички роми от квартала ще се вдигнат на бунт.

Протестиращи пред Съдебната палата в София роми поискаха на 6 март доживотен затвор за убиеца на Велин.

#Петко Еленков #Софийският апелативен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници