Съюз на учениците: Христо Данев е учител от ново поколение

Съюз на учениците: Христо Данев е учител от ново поколение
Според учениците „Христо Данев е учител от ново поколение“. Снимка: actualno.com
A A+ A++ A

Обединените в Съюз на учениците в България формираха в декларация своята подкрепа за учителя Христо Данов. След като танцува нашумелия танц „Харлем шейк“, той бе принуден да напусне гимназията „Св. св. Кирил и Методий“.

„Христо Данев е учител от ново поколение, който успешно е скъсил дистанцията със своите възпитаници и така ги е провокирал да учат по-усилено и успешно. Случаят с неговото принудително напускане от заеманата длъжност е силно притеснителен и компрометиращ ръководството на гимназията.

Извършени са редица злоупотреби с влияние и власт на директора, който не се е съобразил с мнението на огромна част от ученическата общност в училището. Заплашвани са ученици, потулвани са подписки в подкрепа на г-н Данев и насилствено са започвани други против него. Наред с това дори е навлизано с най-личното пространство на част от организаторите на подписките в подкрепа“, се казва в декларацията, цитирана от бТВ.

Младежите от Съюза изцяло подкрепят протеста под надслов „Да върнем господин Данев на работното му място“, който ще се проведе днес в двора на пловдивското училище.

#Христо Данов #Харлем Шейк #ученици #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници