Обсъждат промени в Закона за защита на потребителите

Обсъждат промени в Закона за защита на потребителите
Идеята обедини ГЕРБ, БСП и Синята коалиция, които внесоха отделни предложения, но в един и същ смисъл. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите ще обсъдят промени в Закона за защита на потребителите, според които мобилните оператори няма да могат да подновяват договорите с абонатите си само с телефонно обаждане.

Идеята обедини ГЕРБ, БСП и Синята коалиция, които внесоха отделни предложения, но в един и същ смисъл, съобщи БНР.

Така според вносителите ще се прекрати практиката след утвърдителен отговор на оферта по телефона абонатите да се сдобиват с договори без техен подпис за телефон или кабелна услуга.

Срещу мярката между двете четения възразиха кабелните оператори. За добавяне или махане на канал абонатите ще трябва да дават писмено съгласие, казаха те.

Тази седмица Народното събрание би трябвало да обсъди и излизането на България от споразумението за строителство и експлоатация на петролопровода „Бургас-Александруполис“.

В дневния ред са и промените в Закона за ДДС, които ще задължат търговците с горива да дават в НАП данни за доставката и движението на количествата им.

В петък депутатите ще обсъдят и декларация по повод 70-годишнината от спасяването на българските евреи и почитане паметта на жертвите на Холокоста.

По правило в първия пленарен за месеца ден опозицията може да включва точки в дневния ред.

От „Атака“ вече обявиха, че ще искат парламентът да излезе с решение, с което да се възложи на правителството да предприеме действие, за да бъдат отнети лицензите на електроразпределителните дружества и да бъдат прекратени договорите с тях.

#Народното събрание #"Бургас-Александруполис" #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници