На „Евровизия“ с „Кисмет“ на Елица и Стунджи

На  „Евровизия“ с „Кисмет“ на Елица и Стунджи
Песента „Кисмет“ спечели сърцата на зрителите и ще представя България на международния песенен конкурс „Евровизия“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Песента „Кисмет“ спечели сърцата на зрителите и ще представя България на международния песенен конкурс „Евровизия“, предава БГНЕС.

След като през 2007 година Елица и Стоян Янкулов-Стунджи успяха да класират страната ни на пето място на престижния конкурс, ето че и тази година БНТ игра на сигурно и заложи на тях.

Изпълнителите представиха три техни авторски песни, изборът на зрителите и журито се спря върху „Кисмет“ - интересен микс от чилаут с етно елементи. Другите предложения на Елица и Стоян бяха „Дзупай, либе босо“ – със световния шампион по бийтбокс Скилър и Цветелин Грудански-Джами, и „Само шампиони“.

Песните бяха изпълнени в неделя в телевизионно предаване, а зрителите имаха възможност да гласуват. Своя вот за трите конкурсни песни даде и професионално жури с председател композитора проф. Мария Ганева и членове - Маргарита Хранова, Ясен Козев, продуцентът Николай Янчовичин и композиторът Георги Андреев. Журито избра за свой фаворит „Само шампиони“, но надделяха гласовете на зрителите и конкурсът бе спечелен от „Кисмет“.

Самата Маргарита Хранова не спести хвалебствията си за атрактивното дуо, но изрази съмнение в победата: „Аз съм сигурна, че ще се представят прекрасно, но вече дали ще стигнем до финал, това не мога да кажа, не защото не заслужават, не защото не могат, а защото цялото гласуване е една геополитика, за която всички знаем прекрасно. Дано нашите съседи се организират и гласуват за нас и дано българите в чужбина да се събудят и да гласуват за нашата песен“.

Двата полуфинала и големият финал на „Евровизия“ ще бъдат на 14, 16 и 18 май 2013 г. Елица и Стоян Янкулов ще изпълнят песента си втората вечер – на 16 май. Дали ще са ни на „кисмет“, предстои да видим.

#Елица #Стунджи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници