Цяла България излиза на протест на Националния празник

Цяла България излиза на протест на Националния празник
Протестиращите ще настояват за незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребители, клиенти на ЕРП-тата, Топлофикация и ВиК до установяване легитимността на сметките. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хиляди български граждани ще излязат на национален протест в деня на Националния празник 3 март, за да се обявят срещу монополите.

Националният протест под надслов "Да запалим монополите" ще изкара на улицата протестиращи от цяла България за поредна неделя, съобщи БГНЕС.

Протестиращите настояват за незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребители, клиенти на ЕРП-тата, Топлофикация и ВиК до установяване легитимността на сметките.

Освен това протестиращите настояват електроразпределителните дружества да преминат в ръцете на държавата и премахване на всички посредници, като НЕК поеме техните функции.

Сред исканията на протестиращите граждани са и разсекретяване на всички договори на производители на електрическа енергия за вътрешния пазар и разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и гражданите.

Сборният пункт на участниците в протестното шествие е при Министерство на икономиката и енергетиката в 11.00 часа. Шествието ще тръгне от сборния пункт по ул. "Г. С. Раковски", бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание", с провеждане на протест до 17.00 часа извън охраняемите зони на институциите.

Във връзка с провеждането на митинг-шествието срещу монополите от 8.00 часа до приключване на протестите на 3 март се забранява престоят и паркирането на ул. "Славянска" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "6-ти септември".

От 11.00 часа до 12.00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Славянска" между ул. "Г.С.Раковски" и ул. "6-ти септември".

Столична дирекция на вътрешните работи има за задача да осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението, като съвместно с линейния контрол на "Център за градска мобилност" да спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на участниците в шествието.

#национален протест #национален празник #НЕК #ЕРП #топлофикация #ВиК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници