Самозапалилият се Пламен Горанов вече диша самостоятелно

Самозапалилият се Пламен Горанов вече диша самостоятелно
Приятели на Пламен Горанов се събраха на 28 февруари и запалиха свещи за негово здраве на мястото, където той се самозапали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

36-годишният Пламен Горанов, който се самозапали на 20 февруари пред сградата на общината във Варна, вече диша самостоятелно.

Състоянието му е все още тежко, той е под медикаментозна кома и има нужда от кръводаряване, но вече не е на командно дишане, съобщиха негови приятели в ефира на Би Ти Ви, цитирани от „Дневник".

Пламен Горанов се самозапали с искане за оставката на кмета на града Кирил Йорданов и целия Общинския съвет.

Пламен е алпинист и запален фотограф.

Докато е горял, той е викал: "Киро, Киро, днес трябваше да съм в Анталия..." и "Не исках да се самоубивам", разказват очевидци, които са го гасили.

В момента 36-годишният мъж е настанен в клиниката по изгаряния на Военноморска болница във Варна с над 80% изгаряния по цялото тяло.

На мястото на самозапалването са открити две бутилки със запалителна течност – най-вероятно бензин. Едната от тях е съдържала десет литра гориво, втората - пет. Според очевидци с част от втората бутилка Пламен Горанов се е залял от главата до петите.

На 1 март приятели на Пламен разпространиха открито писмо, в което също настояват за незабавната оставка на Кирил Йорданов и общинските съветници. Копия от писмото са изпратени до президента Росен Плевнелиев и омбудсмана Константин Пенчев.

В отговор на писмото Йорданов заяви, че ако в хода на следствието за обстоятелствата около самозапалването на Пламен бъдат открити данни за негово "виновно поведение", кметът незабавно и без подсещане ще подаде оставка.

В неделя ще се проведе извънредна акция за кръводаряване за Пламен в цялата страна. Приятелите му благодариха на хората, отзовали се на призива да дарят кръв.

#оставка #Кирил Йорданов #Варна #Пламен Горанов #Росен Плевнелиев #Президент на България #Константин Пенчев #омбудсман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници