Недоволни граждани се събраха пред президентството

Недоволни граждани се събраха пред президентството
Протестиращите са недоволни, че не виждат легитимни техни представители сред поканените за участие в обществения съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преди началото на заседанието за обществения съвет пред сградата на президентството се събраха няколко десетки граждани, за да се оплачат от това, че не виждат легитимни техни представители сред поканените за участие в съвета.

Част от поканените за участие в срещата при президента разговаряха с останалите граждани, събрали се пред президентството, и поискаха от хората да не се поддават на провокации, съобщи БГНЕС.

Иван Петров от Варна, който беше нападнат с нож по време на протестите в морската ни столица, подчерта, че няма разделение между протестиращите и гражданите са единни в своите искания.

Гражданското общество за първи път се обединява и този път няма да позволим да ни яхне нито една партия, подчерта Петров.

Част от недоволството е насочено не толкова към участието на определени лица от гражданския и неправителствения сектор, а към участието на лица като Огнян Донев и Антоний Гълъбов.

„В обществения съвет са включени хора, които не представляват интересите на протестиращите и на хората, които са на улицата. Такива хора като Огнян Донев и като Антоний Гълъбов“, коментира един от протестиращите на Орлов мост.

Някои от гражданите призоваха президента отново да прочете Конституцията, тъй като според тях има членове от основния закон, които не се спазват от властимащите.

Те са убедени, че Конституцията е добра и не бива да бъде променяна, а просто не бива да бъде нарушавана.

Пред сградата се събраха и представители на работещи в земеделието, които се оплакаха от политиката на министър Мирослав Найденов спрямо малките и средните производители в страната.

Те недоволстват от ограниченията, поставени пред тях при кандидатстването по някои от най-важните мерки от ПРСР, както и от ниските изкупни цени на млякото. Според някои животновъди десетки хиляди ферми в края на годината ще трябва да затворят врати, тъй като няма да успеят да изпълнят европейските изисквания.

#протест #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници